Temperatura i poziom płynu chłodzącego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mikas
    Classic
    • 2010
    • 1

Miałem zaszczyt tudzież przyjemność "rozdziewiczyć" hamownię u Rogala po remoncie Umówiony byłem na 28.04 na 10.00. Po przyjeździe chłopaki powiedzieli, że składali hamownię do 1 w nocy, tak więc mój wirus był pierwszym, którego Witek zapodał po przerwie w działalności. Z informacji od Witka wiem, że remontowi poddany był budynek, nie zaś sama instalacja hamowni. Jesli więc nic złego się nie stało, to Rogalotti działa już w najlepsze...

Efekt?

Miało być 110KM i 235Nm.
    Było 118,7KM @ 3990rpm i 255,4Nm @ 2113rpm.
    Jest 136,4Nm @ 4107rpm i 303,7Nm @ 2500rpm... i nieustanny "rogal" na ryjku

Jako ciekawostkę podam, że motorownia ma nahulane 195000km. Fajnie, co?
  • Agnes
    Classic
    • 2009
    • 2

Witam,

Odkąd zrobiło się mroźno i temperatura spadła do ok -10C, w mojej Skodzie Octavii 1.9TDI przez ok 5 min po odpaleniu zapala się kontrolka temperatury i poziomu płynu chłodzącego. Elektryk stwierdził, że nie widzi żadnego problemu i nie jest to na pewno problem związany z elektryką. Czy to coś poważnego? Bo poza tym Skoda jeździ bez problemu, płyny wszystkie ma (nawet płyn chłodzący był wymieniony dla pewności, że na niskie temperatury).

Komentarz

• Alonzo_
      RS
      • 2009
      • 2460
      • Hyundai

Re: Temperatura i poziom płynu chłodzącego

Zamieszczone przez Agnes
      Witam,

Odkąd zrobiło się mroźno i temperatura spadła do ok -10C, w mojej Skodzie Octavii 1.9TDI przez ok 5 min po odpaleniu zapala się kontrolka temperatury i poziomu płynu chłodzącego. Elektryk stwierdził, że nie widzi żadnego problemu i nie jest to na pewno problem związany z elektryką. Czy to coś poważnego? Bo poza tym Skoda jeździ bez problemu, płyny wszystkie ma (nawet płyn chłodzący był wymieniony dla pewności, że na niskie temperatury).
      Witaj koleżanko, było o tym , poszukać by trzeba :wink: i może przeczyścić lekko np srubokrętem druciki w zbiorniczku wyrównawczym. Jeśli stan płynu jest ok to przeczyszczenie tego powinno zaradzić sprawie.

Pozdro

Komentarz

• GeorgeF
        Drive
        • 2009
        • 60

No a jaki masz poziom płynu w zbiorniczku na gorącym silniku?
        O1 Tour 2009, 1.6 BFQ.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Jak poziom jest ok tzn jest on na tym zgrubieniu (laczenie gory i dolu) to wystarczy odkrecic korek, zabrac srubokret i w zbiorniczku sa dwie elektrody (takie druty) wyczyscic z osadu i problemu nie bedzie

Mozna rowniez kupic nowy zbiorniczek, ale po co :|

Plyn byl zmieniony wiec
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Agnes
            Classic
            • 2009
            • 2

Dzięki wielkie za szybką odpowiedź!
            Rady nie brzmią strasznie co więcej nic nie kosztują także trzeba będzie sprawdzić czy coś się zmieni.

Komentarz

• Alonzo_
              RS
              • 2009
              • 2460
              • Hyundai

Zamieszczone przez Agnes
              Dzięki wielkie za szybką odpowiedź!
              Rady nie brzmią strasznie co więcej nic nie kosztują także trzeba będzie sprawdzić czy coś się zmieni.
              Nic strasznego, sama to zrobisz . Owierasz korek wlewu w zbiorniczku i posmeraj te druciki nożem , śrubokrętem , czymś o ostrych krawędziach. Powinno pomóc

Pozdro

Komentarz

• piotrek_os
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8162
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Z racji, że to kobietka pyta wstawie fotke, kótra juz kiedys kolega z ocp wstawił i ponumerował....wiec w Twoim przypadku chodzi o nr 16
                Załączone pliki
                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

Pracuję...